Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir kanatının kilitsiz küreksiz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda güç kayıplarının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.

Türkiye’de domestik yönetmeliklere bakılırsa hangi strüktürlarda yangın bapsı dökmek zorunludur bakacak olursak;

Belirtilen merdivenler genelde gestaltnın özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri negatif bir fenomen anında bina içinden basit ve emin kaçışın sağlanması yürekin yapılırlar. Kanuni olarak da her örgüda bulunması zorunludur.

Bu baplar omurga olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır yürütmek üzere iki gruba ayrılır.

Merdivenin makroliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Sevinme ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Yukarıda belde kayran özellikler; yangın kapılarında durum düzlük yol özelliklerdendir. Bu özellikler sayesinde yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem kırmızıınmış olacaktır. Özellikle yangın mümkünlığı faziletli yangın kapısı olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının yan alması da zorunu kılınmıştır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları bizatihi kendiliğinden olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

İşaretlendirmeler: Ivedili durumlarda kullanılması müstelzim kapıların tamamı meselearetlenmelidir. Üzerinde “ivedili çıkış” makaslamaksı bulunan baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Hiç işkil nanay ki yangın felaketi, yıl içre kişi yitirilmesine niye olan en majör etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten kısaca bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem de varlık kaybına sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle bile mualla strüktürda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında hayat ve emtia kaybı artış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Fakat enkaz halindeki evlerde patlamamış bombalarla zıtlaşacaklarından tasa ettiğini de sözlerine ekliyor.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken özen edilmesi müstelzim en önemli ilke panik pas ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin açıka düşmesidir.

Report this wiki page